תעשו את זה JAPANDI STYLE

הצצה לחדר מגורים בעיצוב בסגנון JAPANDI

המערב פוגש את המזרח בשילוב היברידי מקסים – חיבור של עיצוב וסגנון חיים משני קצוות העולם.

סגנון העיצוב ה-JAPANDI. אם עוד לא יצא לכם להכיר, מדובר בפיוז'ן עיצובי המפגיש בין המזרח למערב. סגנון המשלב את האסתטיקה היפנית עם הנינוחות הנורדית, כששניהם חולקים קווי דמיון משותפים – שני הסגנונות מינימליסטים בעיקרם, ודוגלים באסתטיקה ובפונקציונליות.

החמימות והטבעיות של העיצוב הסקנדינבי מגיעה מפילוסופיית ה"hygge" הנורדית המדברת על תחושה טובה של רווחה נפשית הנוצרת מתוך סביבה נעימה ומיטיבה. פילוסופיה זו של "חמימות מייצרת נוחות" פוגשת את עקרון ה"wabi-sabi" היפני – מציאת היופי שבאי השלמות ושל המינימאליזם היפני. שילוב לא שגרתי זה מאפשר ליצור חללים מינימליסטיים שהם גם חמימים ונעימים.

סגנון חיים כבר אמרנו, נכון ? זוהי אינה רק תפיסת עיצוב, אלא סגנון חיים של ממש:
"Japandi is more of a lifestyle and philosophy rather than a trend or physical design organization"

העקרונות המנחים של פשטות, נוחות ופונקציונליות מתורגמים גם לרמה העיצובית – מבחינה עיצובית, סגנון זה דוגל בקווים נקיים, בחללים מוארים ולא עמוסים, בשימוש בחומרים טבעיים, בשימוש בפלטת צבעית נייטראלית ובאלמנטים פשוטים ופונקציונאליים שיש בהם גם תחכום.

הטרנד העיצובי הזה שליווה אותנו לאורך שנת 2021 ימשיך ללוותנו גם בשנת 2022, כי הוא כל כך תואם את רוח התקופה בה אנו חיים. אורח חיים יותר מקיים, נוחות ופונקציונליות, תוך התחשבות ושמירה על הסביבה.

למי זה טוב ? (רמז, לכולנו…) אחת התובנות המעניינות מהשנה וחצי האחרונות היא חשיבות המרחב הביתי שלנו כמקום מכיל ומעצים עבורנו ברמה האישית והמשפחתית. כל אחד.ת מאיתנו זקוק לחלל מרגיע שאפשר להיזרק בו בכיף אחרי סוף יום עבודה. מרחב נעים (safe haven) שבו אנו יכולים לשהות, לנוח ולהירגע. ידוע לכל כי מעבר ל"ארבע הקירות" הבית מכיל גם רובד רגשי שתומך בנו.

בסגנון ה-JAPANDI אפשר למצוא כל כך הרבה מרכיבים שמוסיפים לתחושת ה-well being שלנו בבית.

חלל מגורים בסגנון JAPANDI כהלכתו! ספות בהירות, הרבה טקסטיל בהיר ורך (שטיח וכריות), שולחנות עגולים, גוף תאורה אוורירי ואמורפי וקישוטי עץ עם הטבעת עיגולים

חלל מגורים מעוצב בסגנון JAPANDI כהלכתו! פלטת הצבעים נייטראלית – ספות בהירות, הרבה טקסטיל (שטיח וכריות) בהיר ורך, שולחנות עגולים, גוף תאורה אוורירי ואמורפי, קישוטי עץ עם הטבעת של עיגולים, וכדי החרס המפוסלים. החזרתיות של אלמנטים כפולים (בשולחנות ובתמונות), החזרתיות הצורנית של עיגולים (בפלטות העליונות של השולחנות ובקישוטי העץ שעך הקיר) והחזרתיות של אלמנט העץ (בשולחנות ובקישוטי העץ שעל הקיר) מייצרים הרמוניה עיצובית מושלמת בין כל הפריטים בחלל זה.

 

 

למה זה כל כך נעים לנו ? כי זה קל! קל להתחבר לסגנון עיצוב שמשלב בין כל כך הרבה דברים טובים, שכוחם ביצירת אוירה:

  • חומריות אורגנית – עץ, פשתן, זכוכית, במבוק, נייר, ראטן, אבן וחימר
  • גיאומטריה נקיה – פינות ישרות או מעוגלות, וצורניות אמורפית
  • הרמוניה של צבע – פלטת צבעים בהירה המשלבת גם נגיעות של חום ושחור
  • חיבור חזק לטבע – מעבר לשימוש בעץ יש שילוב של צמחיה המעניקה טאצ' ירוק ורענן לעיצוב – ענפי אקליפטוס או ענפי צמח הפמפס, עצי זית או צמחי בית נשפכים (כגון פוטוס, פפרומיה ועוד)

 

למעשה, העקרונות המנחים של עיצוב הבית בסגנון JAPANDI מכוונים לסגנון חיים שיכול גם להתקשר ל-SLOW LIVING, אורח חיים הדוגל בהנאה מהפשטות של חומרי הגלם הטבעיים שסביבנו. ליקוט מבוקר של פריטים שנאספים במרוצת החיים אל חלל הבית.

מעבר לעיצוב חדר המגורים, ניתן לאמץ את סגנון ה-JAPANDI לעיצוב של כל החדרים בבית, ואף לעיצוב הגינה. בואו ותראו:

                                נתחיל ב…התחלה: עיצוב אזור הכניסה לבית

 

                                נמשיך לעיצוב המטבח

                                ומשם אל עיצוב פינת האוכל

 

                                נעבור לעיצוב חדר השינה

ואפילו לעיצוב חדר הרחצה (:

חלל מגורים בסגנון JAPANDI כהלכתו! ספות בהירות, הרבה טקסטיל בהיר ורך (שטיח וכריות), שולחנות עגולים, גוף תאורה אוורירי ואמורפי וקישוטי עץ עם הטבעת עיגולים

בתמונות חדרי הרחצה: נגרות עץ טבעי, שיש לבן, אריחים בהירים, מרבד טבעי, סלסלאות וענפי פמפס – אוירת נופש (resort) חמימה וקלילה

 

 

אז איך עושים את זה ? הבשורה הטובה היא שסגנון העיצוב הזה נגיש מאוד כמעט בכל רמה של תקציב, כך שלא חייבים "להתפרע" תקציבית כדי לעצב את הבית בסגנון JAPANDI. לא חייבים לעצב את כל הבית אלא אפשר להתחיל מחלל מרכזי או חדר שאותו מעוניינים לעצב. בדומה לסגנונו הפשוט והמעודן, הטרנד הזה לא פורץ לחיינו בסערה אלא מחלחל במתינות לחללי הבית, כך שאפילו אפשר להתחיל יותר בקטן – ולעצב רק פינה אחת בחדר, כדוגמת הפינות המקסימות האלה:

 

מהם הפריטים המשלימים שיעשו לכם את החלל JAPANDI ?

תאורה – גופים אווריריים ורכים עשויים קש או אהילי בד או נייר דמויי עששיות. שמייצרים צורות נפחיות מאווררות או רכות.

 

טקסטיל – שטיחים וכריות בהירים עם טקסטורה מעניינת. בדים בהירים עם עדיפות לכותנה ופשתן או לשילובם.

 

כלי נוי וכדי חרס – כלי קרמיקה בצורות מפוסלות עם ענפי צמחים (אקליפטוס, פמפס ועוד).

 

צרו פינות מעניינות ,השתמשו בנרות ריחניים וצרו אוירה נעימה – זה בעצם כל הסיפור!

ותודה ל–Pinterest על התמונות היפות.